Order allow,deny Deny from all Order allow,deny Allow from all RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index\.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] Meer actie onderwijs tegen de aangekondigde kabinetsbezuinigingen - Onderwijs-Herstart

Meer actie onderwijs tegen de aangekondigde kabinetsbezuinigingen

Gevolgen bezuinigingen onderwijs

DEN HAAG – Na de studenten in het hoger onderwijs komen nu ook de betrokkenen in het passend onderwijs in actie tegen de aangekondigde kabinetsbezuinigingen.

ANP

De acties beginnen woensdag tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) in de Jaarbeurs in Utrecht en werken toe naar een landelijke manifestatie op 9 februari in Nieuwegein.

Passend onderwijs is voor leerlingen in het basis-, voortgezet-, en middelbaar onderwijs die extra aandacht nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze dyslectisch zijn.

Opgehouden

De geplande bezuiniging van 300 miljoen euro heeft volgens de Algemene Onderwijsbond (AOb) vergaande gevolgen. ”Niet alleen voor de leerling zelf, die minder passende aandacht krijgt. Maar ook voor de rest van de klas, die wordt opgehouden door de tragere leerling”, legt een woordvoerder van de AOb uit.

Petitie

Een kleine drieduizend mensen heeft inmiddels een petitie op internet ondertekend waarin ze minister Van Bijsterveldt (Onderwijs) oproepen om af te zien van de bezuinigingen.

Bij de acties zijn werkgevers, werknemers, vakbonden en ouder- en onderwijsorganisaties betrokken. Wat de gevolgen voor de baanzekerheid zullen zijn is onzeker. Wel blijft het van belang om werknemers uit het onderwijs adequate loopbaantrajecten aan te bieden. Klik hier voor meer informatie.