Meer actie onderwijs tegen de aangekondigde kabinetsbezuinigingen

Nieuws
Actueel
Referenties
Nieuws

Meer actie onderwijs tegen de aangekondigde kabinetsbezuinigingen

DEN HAAG – Na de studenten in het hoger onderwijs komen nu ook de betrokkenen in het passend onderwijs in actie tegen de aangekondigde kabinetsbezuinigingen.

ANP

De acties beginnen woensdag tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) in de Jaarbeurs in Utrecht en werken toe naar een landelijke manifestatie op 9 februari in Nieuwegein.

Passend onderwijs is voor leerlingen in het basis-, voortgezet-, en middelbaar onderwijs die extra aandacht nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze dyslectisch zijn.

Opgehouden

De geplande bezuiniging van 300 miljoen euro heeft volgens de Algemene Onderwijsbond (AOb) vergaande gevolgen. ”Niet alleen voor de leerling zelf, die minder passende aandacht krijgt. Maar ook voor de rest van de klas, die wordt opgehouden door de tragere leerling”, legt een woordvoerder van de AOb uit. Of de acties ook invloed hebben op de reintegratie binnen het onderwijs is onduidelijk.

Petitie

Een kleine drieduizend mensen heeft inmiddels een petitie op internet ondertekend waarin ze minister Van Bijsterveldt (Onderwijs) oproepen om af te zien van de bezuinigingen.

Bij de acties zijn werkgevers, werknemers, vakbonden en ouder- en onderwijsorganisaties betrokken.

Back to the overview

Actueel

Actueel

Onderwijs-Herstart levert haar diensten aan ongeveer 150 onderwijsinstellingen en aanverwante organisaties in het primair, voortgezet en hoger onderwijs. Hieronder treft u een kleine selectie van onderwijsinstellingen die tot de klantenkring van Onderwijs-Herstart behoren:

[table id=2 /]

Referenties

Referenties

Ontslag uit het onderwijs, wat nu?

Ervaringen van kandidaten bij Onderwijs-Herstart

“Na mijn ontslag uit het onderwijs ontving ik bij Onderwijs-Herstart  precies de begeleiding waar ik naar op zoek was. Een volwassen en reele benadering en een traject zonder poespas maar uiteindelijk wel met het gewenste resultaat!”

“De eerste afspraak voor een kennismaking was snel gemaakt bij Onderwijs-Herstart. Er werd uitgebreid stilgestaan bij mijn wensen t.a.v. het outplacement traject. De begeleiding was prettig met name omdat er veel kennis aanwezig is van de onderwijs sector. Ik voelde mij begrepen en het resultaat was dat ik snel een nieuwe baan had bij een instelling die adviezen geeft aan het onderwijs.”

“Toen ik tot de conclusie kwam dat ik niet meer als leerkracht verder kon zat ik toch wel een periode in een dip. Het re-integratie traject bij Onderwijs-Herstart heeft me er weer bovenop geholpen. Zorgvuldig werd een stappenplan uitgewerkt dat uiteindelijk resulteerde in een nieuwe baan waar ik ontzettend gelukkig mee ben!”

” Toen ik na mijn ontslag als leraar bij Onderwijs-Herstart door mijn voormalige werkgever werd aangemeld voor een outplacement traject was ik in het begin nog vrij sceptisch. De prettige en professionele coaching trokken mij als snel over de streep. Ik heb inmiddels weer een nieuwe baan en ik heb de ondersteuning van Onderwijs-Herstart als zeer nuttig ervaren.”