Basis onderwijs en outplacement

De bezuinigingen in het onderwijs beperken zich niet tot Passend onderwijs alleen. Ook het reguliere onderwijs, primair en voortgezet, zal de kosten moeten drukken. Dit betekent in eerste instantie dat de tijdelijke contracten heroverwogen moeten worden en dat voor degene die geen contractverlenging krijgen op zoek moeten naar een nieuwe baan. Een outplacement traject bij Onderwijs-Herstart is hierbij het beste instrument om de uitstroom op een efficiënte en sociale manier te laten verlopen.

Bij de AGS is de herziening van tijdelijke contracten een jaarlijks terugkerende praktijk, maar vanwege de geplande bezuinigingen is er extra onrust ontstaan. Terwijl de bezuinigingen van de vorige minister Bijleveld nog afgerond moeten worden staan de volgende aankomende bezuinigingen van minister Bijsterveld alweer voor de deur. De tekorten zullen in het basisonderwijs harder aankomen omdat er minder aanwas van kleuters is. Dit betekent steevast dat er gedwongen ontslagen vallen. Als eigen risicodrager zal de onderwijsinstelling zorg moeten dragen voor de re-integratie van de desbetreffende werknemer. Een outplacement traject bij een organisatie die bekend is met het onderwijswerkveld zal hierbij de meeste kans op succes geven. Het voortgezet onderwijs blijft groeien en dus daar zal personeel harder nodig zijn.

Een gevolg van personeelskrimp is dat de klassen in het basisonderwijs groter zullen worden. Het zal voor de onderwijssector nog een hele uitdaging worden om te zorgen dat het gewenste kwaliteitspeil gehandhaafd blijft.

” Back to the overview

Actueel

Onderwijs-Herstart levert haar diensten aan ongeveer 150 onderwijsinstellingen en aanverwante organisaties in het primair, voortgezet en hoger onderwijs. Hieronder treft u een kleine selectie van onderwijsinstellingen die tot de klantenkring van Onderwijs-Herstart behoren:

de-wissel

Referenties

Ontslag uit het onderwijs, wat nu?

Ervaringen van kandidaten bij Onderwijs-Herstart

“Na mijn ontslag uit het onderwijs ontving ik bij Onderwijs-Herstart  precies de begeleiding waar ik naar op zoek was. Een volwassen en reele benadering en een traject zonder poespas maar uiteindelijk wel met het gewenste resultaat!”

“De eerste afspraak voor een kennismaking was snel gemaakt bij Onderwijs-Herstart. Er werd uitgebreid stilgestaan bij mijn wensen t.a.v. het outplacement traject. De begeleiding was prettig met name omdat er veel kennis aanwezig is van de onderwijs sector. Ik voelde mij begrepen en het resultaat was dat ik snel een nieuwe baan had bij een instelling die adviezen geeft aan het onderwijs.”

“Toen ik tot de conclusie kwam dat ik niet meer als leerkracht verder kon zat ik toch wel een periode in een dip. Het re-integratie traject bij Onderwijs-Herstart heeft me er weer bovenop geholpen. Zorgvuldig werd een stappenplan uitgewerkt dat uiteindelijk resulteerde in een nieuwe baan waar ik ontzettend gelukkig mee ben!”

” Toen ik na mijn ontslag als leraar bij Onderwijs-Herstart door mijn voormalige werkgever werd aangemeld voor een outplacement traject was ik in het begin nog vrij sceptisch. De prettige en professionele coaching trokken mij als snel over de streep. Ik heb inmiddels weer een nieuwe baan en ik heb de ondersteuning van Onderwijs-Herstart als zeer nuttig ervaren.”